Uitgebreide informatie two-bin systeem

Bij een Two-bin systeem wordt de voorraad op locatie bij de klant in twee gelijkwaardige delen in voorraadbakken opgebouwd.

Een two-bin systeem garandeert u een onbezorgde productie. Op basis van een prognose bouwt Albema Robema B.V. in haar magazijn een gereserveerde klantspecifieke voorraad op die beheerd en bijgesteld wordt op basis van uw afname.

 

Hoe werkt het?

Op locatie bij u worden stellingen met voorraadbakken opgebouwd. Dit kan zowel centraal in uw magazijn als decentraal per productielijn of werkplek gebeuren. De voorraad op uw locatie is gebaseerd op zaken als weekbehoefte, afnamespreiding, productwaarde en leverfrequentie. Per artikel is de voorraad gespreid over twee bakken die achter elkaar in het rek staan. De inhoud van één bak dekt de behoefte voor een bepaalde periode af.

 

Tijdens het productieproces maakt u gebruik van de voorraad in de voorste bak. Wanneer deze bak leeg is, haalt u deze uit het rek en plaatst deze in de daarvoor beschikbaar gestelde kist. Vervolgens schuift u de achterste bak naar voren. Op de afgesproken momenten haalt onze chauffeur de kisten met lege bakken op. Hij plaatst dan ook de gevulde bakken terug in het rek achter de aangesproken bins.

 

Wij beschikken over speciaal voor ons ontwikkelde software om het two-bin systeem optimaal te laten functioneren. Door het monitoren van zaken als leverfrequenties en afnamepatronen zijn wij in staat het two-binsysteem voortdurend naar uw behoeften aan te passen.
Zo ontstaat er zowel bij u als bij Albema Robema B.V. een optimale voorraad en kunnen wij u op elk gewenst moment zeer gedetailleerde informatie verstrekken over uw verbruikspatronen.


 

Alles is mogelijk

Het is ook mogelijk om projectleveringen te integreren in een two-bin systeem, bijvoorbeeld wanneer in uw productielijn regelmatig wisselingen plaatsvinden van te produceren artikelen.
Indien u tijdig de informatie met betrekking tot uit te voeren projecten aanlevert, passen wij de bakken in het two-bin systeem hier op aan. Op die manier is de aanwezige voorraad in het two-bin systeem altijd toegespitst op uw behoefte.
Indien gewenst kunnen wij ook artikelen van andere leveranciers of uw eigen hallfabrikaten in het two-bin systeem opnemen.

 

Aangezien het altijd om maatwerk gaat en elk two-bin systeem uniek is, komen wij graag bij u langs om samen met u de mogelijkheden te bespreken en de situatie op locatie met u te bekijken. Indien een two-bin systeem voor u de oplossing is, maken wij een implementatieplan dat toegespitst is op uw individuele wensen en mogelijkheden.

 

 

Klik hier om direct meer informatie op te vragen.

Albema-Robema B.V.
Hoofdvestiging
Vossenbeemd 112A
5705 CL Helmond
T 0492-539775
F 0492-528115